Onze poezenkinders 


Hoe het allemaal begon !

Zo een vijf jaar terug toen wij van de vier hondjes enkel nog Boris over hadden besloten we dat het allicht heel leuk zou zijn om een kat in ons gezin op te nemen . 

Maar wat voor een soort , wat voor ras daar wilden we ons eerst eens goed in verdiepen .

Toch duurde de zoektocht niet heel lang . Al snel kwamen we bij de MaineCoon uit vanwege hun forse gestalte , hun mooie dikke vachten en dat ze erg op de mens gericht zijn dat sprak ons wel het allermeest aan.

En zo ging de zoektocht verder via het internet en kwam ik uit bij een Cattery in Veldhoven en deze verwachte eerdaags een nestje en bij haar mocht ik op de wachtlijst . Er werden al spoedig drie kittens geboren en vanaf dag één waren we op slag verliefd op een rood katertje , hij zou het worden en zijn naam zou Napoleon zijn . Helaas kwam de fokster er al snel achter dat er iets niet in orde was met dit rode mannetje en bij nader onderzoek werd al snel duidelijk dat Napoleon een waterhoofdje had en dat hij al snel zou moeten inslapen en dat was maar beter ook want hij zou erge nare hoofdpijnen kunnen hebben en dat mag je zo een diertje toch niet aandoen .

Ik wilde hem nog graag met eigen oogjes zien en zijn afgereisd naar Veldhoven en zo kon ik hem dan toch nog even vasthouden en is de foto hiernaast het enigste wat er nog van Napoleon rest .

Alhoewel het enigste ? Door hem is toch wel het MaineCoon virus aangeslagen in ' huize Pauw "!

 


Una geboren 5 Maart 2011

 

 

Al snel na dat Napoleon was ingeslapen viel ons oog op Una , zij was een herplaatser.  Een herplaatser houdt in dat ze bij een cattery genoeg nestjes heeft gegeven . Vaak zijn dit er twee of drie en dan worden ze geholpen en mogen ze van hun verdiend pensioen gaan genieten , maar veelal gebeurt dat dan bij een nieuw gezin omdat in de fokkers-wereld dan plaats moet worden gemaakt voor nieuw lijnen .

Ik zou dit persoonlijk nooit kunnen en willen ; als er hier eenmaal een kat of hond binnenkomt dan is het de bedoeling voor de rest van zijn of haar leven .

Maar ieder zijn ding  en respect voor een ieder die voor een andere weg kiest , zolang het maar ten goede van het dier komt !! 

Wij zijn heel trots en blij dat Una al weer wat jaren bij ons woont .


Einstein geboren 27Juni 2014

 

 

Einstein kwam al snel na Una . Wij kwamen hem tegen toen hij vijf maanden jong was . Kittens verhuizen na drie maanden naar een nieuw gouden mandje en dat was ook met Einstein de bedoeling maar zijn aanstaande nieuwe verzorgers besloten toch van hem af te zien . Dus gelukkige wij want toen wij hem voor het eerst op een foto zagen van de betreffende cattery waren wij op slag verliefd op deze mooie witte sneeuwman . Hij heette feitelijk Horatio Caine maar wij vonden Einstein vele malen leuker en zo geschiedde !!

 

 

 


Anna-Stesia  geboren 7 November 2014

 

 

 

En jawel , door mijzelf steeds meer te verdiepen in het ras de MaineCoon kwam ook al gauw het verlangen om de hoek kriebelen om ooit eens zelf een nestje te mogen mee maken en zo kwam het tengere meisje Anna-Stesia bij ons wonen met de wens dat zij als het haar en ons gegund zou zijn zou mogen moederen over een nestje met kittens .

Anna-Stesia vernoemde ik naar één van de geweldige nummers van mijn wijlen favoriete artiest muzikant en zanger Prince * 

 

Anna-Stesia mocht tot dusver twee nestjes krijgen maar daarover op een andere pagina meer .

 

 

 

 


Amadeus geboren 13 Juli 2015

 

 

Een rode vacht zoals Napoleon had , die kleur bleef hangen in mijn hoofd en zo kwam deze rode rakker in ons leven . Niet het rood zoals ik eigenlijk hoopte maar zijn karakter en zijn brede pracht-kop liet ons direct verliefd op hem worden .

Zijn stamboom naam is Storm en deze naam doet hij ook wel eer aan want het is een heerlijke deugniet en  hij kan kattenkwaad uithalen als de beste maar wij noemen hem Amadeus en ook deze naam past hem meer dan prima ! 


Wicasa geboren 10 Juni 2016 

 

 

 

Wicasa , dochter van onze Anna-Stesia .

Haar naam betekent sprookje .

Wij hielden haar met de hoop dat ook zij een nestje krijgen zou .

Maar helaas , na drie dek pogingen is het nog steeds niet gelukt .

Het is niet zeker of ze wel of niet zwanger kan worden maar wat we wel met eigen ogen gezien hebben is dat ze het kunstje niet snapt , ze weet niet hoe ze haar lijfje houden moet als een kater haar tracht te dekken .

In mijn hart vind ik dat best spijtig maar het leert ons ook dat je de natuur niet sturen kan en dat is maar goed ook .

 

Wicasa is lief en kroelbaar en mag graag bij mij op de bank zitten en dat is ook heel wat waard !


Reacties

Marcel V. Te P.
4 jaar geleden

Wat een prachtige beestjes hebben jullie toch en ik weet dat deze poesen beestjes zich geen beter leven kunnen wensen met deze bedienden van hun.
Groet Marcel.

Reactie plaatsen